Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

''Του Αγίου Πνεύματος''

   Κάθε χρόνο στο χωριό μου το Μελισσουργό, την ημέρα  ''Του Αγίου Πνεύματος'', πηγαίνουμε στην Αγία Τριάδα, σ' ένα εκκλησάκι ψηλά στο βουνό. Εκεί κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι έχουν επιλεγεί από την εκκλησία, ονομαζόμενοι και ΄΄οικονομάδες΄΄, ετοιμάζουν τα τραπέζια και τις καρέκλες όπου θα καθίσει ο κόσμος μετά την εκκλησία. Επίσης, φτιάχνουν βραστή γίδα, ψήνουν σουβλάκια, υπάρχουν και αναψυκτικά. Συνήθως υπάρχει και μουσική για τη διασκέδαση του κόσμου. Αυτό γίνεται την παραμονή, αλλά και την ημέρα του Αγίου Πνεύματος. 
  Ο χώρος είναι στη φύση και αυτό κάνει τους ανθρώπους να έχουν μια άλλη αίσθηση. Είναι περιφραγμένος και καλοδιατηρημένος. Μάλιστα φέτος φτιάχτηκε και κιόσκι. Η θέα είναι μαγευτική!
  Τον λόγο που γίνεται αυτό, δεν τον γνωρίζω,πάντως είναι κάτι πολύ ωραίο!

Ο όρος Άγιο Πνεύμα, χρησιμοποιείται από θρησκείες που βασίζονται στην Αγία Γραφή, για να περιγράψει είτε τη θεία δύναμη που βρίσκεται σε ενέργεια είτε το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος.
Η εορτή του Αγίου Πνεύματος είναι κινητή. Είναι πάντοτε Δευτέρα, 7 εβδομάδες μετά το Πάσχα. Η ημέρα αυτή είναι αργία για τις δημόσιες υπηρεσίες και πολλούς εργαζόμενους γραφείου.


                                                                                                          Αθανασία Γ. Στ Τάξη