Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ο Ηρακλής και η Νύμφη Βόλβη.

 Οι μαθητές της Γ΄τάξης είχαν την ευκαιρία να ακούσουν πρώτοι το παραμύθι που έγραψε η κ. Βαρυτίμη για τη Βόλβη. Το παραμύθι βασίστηκε σε στοιχεία της μυθολογίας μας που αναφέρουν τη Βόλβη ως νύμφη. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και ένοιωσαν περήφανα που ζουν δίπλα στη λίμνη, αλλά και την ανάγκη για περισσότερη προστασία της από όλους !




 Επιτέλους η αυλή μας απέκτησε δέντρα. Ευχαριστούμε το Δήμο. Κάλλιο αργά παρά ποτέ!

ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ Ε΄ ΤΑΞΗΣ

 Οι μαθητές της Ε΄τάξης στο πρόγραμμα της Φιλαναγνωσίας ασχολήθηκαν με το βιβλίο της Α. Μιτσιάλη, "το απίστευτο σχέδιο της Μυρτώς και του Περικλή". Το πρόγραμμα πήγε πολύ καλά γιατί επιλέξαμε δραστηριότητες που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον και μας ταίριαζαν. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες ζωγραφίσαμε τους βασικούς ήρωες, γράψαμε τα χαρακτηριστικά τους αλλά το καλύτερο ήταν το μουσικό μέρος. Κάθε ομάδα διάλεξε ένα ποίημα από το βιβλίο και το παρουσίασε σε μουσική ραπ, χιπ-χοπ και παραδοσιακά. Επίσης κάθε ομάδα παρουσίασε με παντομίμα ένα γεγονός της επιλογής τους.









ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ Δ΄2 ΤΑΞΗ

 Οι μαθητές της Δ΄2 τάξης στο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας ασχολήθηκαν με βιβλία της Αλεξάνδρας Μιτσιάλη, όπως το "το αστερόσπιτο" , ¨το υπόσχομαι", ΄το απίστευτο σχέδιο της Μυρτώς και του Περικλή", με το οποίο ασχολήθηκαν περισσότερο. Οι δραστηριότητες ήταν πολλές, δημιουργικές και ευχάριστες, με αποτέλεσμα οι μαθητές να έχουν ζητήσει οι ίδιοι να διαβάσουν και ατομικά τα βιβλία της συγκεκριμένης συγγραφέα ,αλλά και άλλων. Δείγμα της δουλειάς των παιδιών σας το παρουσιάζουμε εδώ.