Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Η κοκκινοσκουφίτσα και ο κακός ο λύκος, από την ανάποδη!


Το παραμύθι της κοκκινοσκουφίτσας είναι γνωστό σε όλους.. Τι θα γινόταν όμως αν φτιάχναμε ένα παραμύθι από την ανάποδη;; αν δηλαδή η κοκκινοσκουφίτα είναι κακό κορίτσι και ο λύκος καλός;
Η μαθητές της Δ τάξης του σχολείου μας σας καλούν να δείτε το παραμύθι με άλλο μάτι...
Ενδεικτικά, παρουσιάζονται τυχαία κάποια από τα παραμύθια μας.


Συγγραφέας Α
Μια φορά και έναν καιρό, η κακιά Κοκκινοσκουφίτσα πήγε να δώσει φαγητό στη γιαγιά της. Ο καλόκαρδος λύκος δεν την άφησεγιατί μάζευε δηλητηριώδη λουλούδια και ταέτριβε στο φαγητό της για να τη δηλητηριάσει!
Ο λύκος της έδειξε ένα μονοπάτι που έχει δηλητηριώδη λουλούδια, αλλά και πολύ μακρινό δρόμο για να φτάσει αργά στη γιαγιά της. Έτσι, πρόλαβε να πάει στο σπίτι της γιαγιάς πρώτος, έδιωξε τη γιαγιά και μεταμφιέστηκε ο ίδιος σε γιαγιά. Έτσι, δηλητηριάστηκε αυτός. Μόλις τον είδε η γιαγιά τρόμαξε! Το έθαψε κάτω από το σπίτι της και η μνήνη του τιμάται στις 28 Μαρτίου.
______________________________________
Συγγραφέας Β
Μια φορά και έναν καιρό μέσα στο δάσος ζούσε ο λύκος που τον λέγανε Τάκη, μαζί με τον μπαμπά του. Ο μπαμπάς του μια μέρα του είπε:
-      Τάκη η γιαγιά σου αρρώστησε.
-      Πρέπει να πάω αμέσως, είπε ο Τάκης.
Φόρεσε το μπουφάν του και πήρε το δρόμο για το σπίτι της γιαγιάς.
          Στο δρόμο μάζευε λίγα λουλούδια. Μόλις τον βλέπει η κοκκινοσκουφίτσα, παίρνει το καλάθι της για να μαζέψει και αυτή λουλούδια. Μόλις τον πλησιάζει του λέει;
-      Αχ κύριε λύκε θα με βοηθήσετε να μαζέψω λίγα λουλούδια; Σε αυτό το μονοπάτι έχει καλά, αλλα φοβάμαι. Μπορείτε να πάτε εσεις;
-      Και βέβαια θα πάω. Δώσε μου το καλάθι σου για να τα βάλω μέσα, απαντάει ο Τάκης.
Μόλις τον βλέπει η Κοκκινοσκουφίτσα να απομακρύνεται τρέχει προς το σπίτι της γιαγιάς. Χτυπαέι την πόρτα αλλα η γιαγιά δεν άκουσε. Μπαίνει μέσα η Κοκκινοσκουφίτσα, δένει τη γιαγια και τη βάζει στη ντουλάπα.
          Η Κοκκινοσκουφίτσα κρύβεται πίσω από την πόρτα. Μόλις μπαίνει ο Τάκης τον δένει και αυτόν και τον βάζει στη ντουλάπα. Παίρνει το καλαάθι με τα λουλούδια και φεύγει.
          Ο Τάκης με τη γιαγιά του φώναζαν και για καλή τους τύχη, τους άκουσε ένας κυνηγός. Τους έλυσε και τους ρώτησε ποιος τους έδεσε. Ο Τάκης μαζί με τη γιαγιά του απάντησαν ότι ήταν η Κοκκινοσκουφίτσα.
          Και δεν πιστεύεται ποιος ήταν ο κυνηγος... Ο μπαμπάς της Κοκκινοσκουφίτσας. Την μάλωσε και δε πείραξε ποτέ κανέναν!! Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: