Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Φανταστικές ιστορίες

      Τα παιδιά της Γ΄τάξης του σχολείου μας με τη δασκάλα τους κυρία Γεωργία,στο μάθημα της Γλώσσας  Ενότητα :Ήταν μια φορά.........    και στα πλαίσια του προγράμματος της Φιλαναγνωσίας δημιούργησαν μκρές ιστορίες και σας τις αφιερώνουμε .Είναι αποκλειστικά των παιδιών και χωρίς διορθώσεις.                             

                                      "'  Το κλεμμένο ραβδί""
               

    Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια μάγισσα που την έλεγαν Ζηνοβία. Η Ζηνοβία ήταν κακιά και της άρεσε να διασκεδάζει με τη δυστυχία των ανθρώπων.
   Μια μέρα η Ζηνοβία εμφανίστηκε στην πόλη κρατώντας ένα μαγικό ραβδί. Εκείνη τη στιγμή περνούσε  από μπροστά της μία οικογένεια..  Σήκωσε το ραβδί της και τους εξαφάνισε έναν -έναν.
   Η νεράιδα  Ιζαμπέλα  που έψαχνε το ραβδί της βρήκε την κακιά Ζηνοβία και την απείλησε με το σπαθί της να εμφανίσει αυτούς που είχε εξαφανίσει. Μετά αφού πήρε πίσω το ραβδί εξαφάνισε τη Ζηνοβία και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.
                                                               
                                                                                             Παναγιώτα Μ. Γ τάξη 
                                             
                                                 Η ηρωική πριγκίπισσα 
  Μια φορά και έναν καιρό ζούσε μια μάγισσα  σ'ένα κάστρο.Κοντά σ'αυτό το κάστρο,υπήρχε ένα φτωχικό σπιτάκι,όπου ζούσε μία οικογένεια με δύο παιδιά.
   Μια μέρα αυτή η οικογένεια πήγε μια βόλτα στο δάσος.Εκεί συνάντησαν την κακιά μάγισσα και τους πήρε στο κάστρο.Τον μπαμπά,τη μαμά και την κόρη τους φυλάκισε,αλλά το αγόρι ξέφυγε..Η μάγισσα  έτρεχε από πίσω του για να τον πιάσει.
 Τελικά τον έπιασε,και για να τον τιμωρήσει,τον μεταμόρφωσε σε ένα ποντίκι.Αλλά εκείνη τη στιγμή,εμφανίστηκε μια πριγκίπισσα, απείλησε τη μάγισσα και την ανάγκασε να τον αφήσει.Η πριγκίπισσα και το αγόρι ελευθέρωσαν την οικογένειά του και φυλάκισαν τη μάγισσα. 


                                                                                                                Μιχάλης Ν. Γ' τάξη


                                                   
                             Μια μάγισσα που μάγευε τον κόσμο 

                   Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν τέσσερις φίλοι.Μια μέρα αποφάσισαν να παίξουν στο δάσος.Εκεί ζούσε μια κακιά μάγισσα που μάγευε τον κόσμο.Μόλις είδε να παίζουν τα παιδιά,κρύφτηκε πίσω από ένα δέντρο περιμένοντας να μαγέψει τα παιδιά.Σε λίγο,πέρασε ένα παιδάκι,η μάγισσα σήκωσε το ραβδί της και μεταμόρφωσε το παιδί σε βάτραχο.Οι φίλοι του τρόμαξαν και κρύφτηκαν.
                    Ξαφνικά,ακούστηκε ένα άλογο να τρέχει.Ήταν η καλή νεράιδα που προστάτευε τον κόσμο.Η μάγισσα μόλις είδε την νεράιδα,δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς και μεταμόρφωσε ξανά το παιδάκι σε άνθρωπο.
                                                                                         Ναταλία Γ' τάξη
                                                                      


                                           Η εκδίκηση της Άναμπελ στη μάγισσα


    Ο βασιλιάς Ρίκο Κοκορίκο συντροφιά με τη γυναίκα του Ιζαμπέλ και δύο φίλους τους κάνουν βόλτα στη πλατεία της χώρας Κοκορικιά.
   Ξαφνικά,εμφανίζεται μπροστά τους η μάγισσα Ντεσιμπέλ θυμωμένη που ο βασιλιάς θέλει να την διώξει από τη χώρα,ανεβάζει το ραβδί πάνω και τον σηκώνει τόσο ψηλά που αν τον αφήσει κάτω θα σκάσει σαν καρπούζι.
  Όμως τότε εμφανίστηκε η πριγκίπισσα Άναμπελ,η κόρη του βασιλιά πάνω στο άλογό της τον Σπιρτ και με το σπαθί της διέταξε τη μάγισσα να λύσει τα μάγια από τον πατέρα της.Τότε φοβισμένη  η μάγισσα αφήνει κάτω το ραβδί της,το αρπάζει η Άναμπελ,το γυρνάει μπροστά της και την κάνει ένα μικρό γουρουνάκι που εξαφανίστηκε στο δάσος.Έτσι ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

                                                                                Γιώργος Γ' τάξη                           



                                               
                                     
      Ο περίπατος της οικογένειας Τζούλου


     Μια φορά και έναν καιρό ζούσε η οικογένεια Τζόλου. Μια Κυριακή, ο κύριος Τζόλας, η κυρία Τζόλου, ο Μίμης και η Λόλα, ξεκίνησαν να πάνε στην εκκλησία.
    Σ'ένα στενό δρομάκι εμφανίστηκε μπροστά τους μια μάγισσα. Η μάγισσα κρατούσε μια σκούπα και ένα ραβδί. Άρχισε να τους απειλεί ότι αν δεν της δώσουν χρήματα, θα τους μεταμορφώσει. Ο μικρός Μίμης την ειρωνεύτηκε και τότε η μάγισσα χτύπησε το ραβδί της, πάνω του.
    Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε η νεράιδα Ροζίτα πάνω σ'ένα άσπρο άλογο και έσωσε την οικογένεια Τζόλου. Έζησαν αυτοί καλά και εμεις καλύτερα.

                                                                                                              
 Νίκος Γ΄ τάξη
                                                                                                  

     Το γράψιμο των γραπτών έγινε από τις μαθήτριες Αθανασία -Ραφαηλία της ΣΤ τάξης.

2 σχόλια:

Τα δευτεράκια blogαρουν... είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!Πολύ όμορφες ιστορίες!

Unknown είπε...

Τα παιδιά έχουν φαντασία......μας κρατάνε ζωντανούς!!!!