Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Ταραμοσαλάτα Απολλωνίας

Υλικά
150γρ άφτιαχτος ταραμάς
4-5 μέτριες πατάτες                                                                             1 φλυτζάνι ελιαόλαδο                                                                        2 λεμόνια  
 Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες.Αφού βράσουν,τις παίρνουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις ρίχνουμε στο μίξερ
ή στο μπλέντερ (ό,τι έχει η μαμά στο σπίτι) και τον ταραμά. 
ρίχνουμε επίσης και λίγο από το νερό που βράσαμε τις πατάτες 
και ανακατεύοντας,ρίχνουμε μια φορά λάδι, μια φορά λεμόνι,
μέχρι να τελειώσουν και τα δύο προσοχή,να μην ρίξετε πολύ λάδι
απότομα γιατί ο ταραμάς θα κόψει (δηλ. θα γίνει σαν ένα γάλα π.χ. που έχει λήξει) προσοχή,όμως, να μην ρίξετε ούτε πολύ λεμόνι 
για να μην γίνει πολύ ξινός. Για να τ' αποφύγετε αυτά, καλό θα είναι με ένα κουτάλι να δοκιμάζετε πού και πού τον ταραμά, μέσα στο μίξερ, ενώ θα ρίχνετε τα υλικά.                                                                                                                          .  
         Ρομίνα Τάξη Στ