Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ





Η τετάρτη τάξη μαζί με την κυρία τους, αποφάσισαν να φτιάξουν μια ομάδική εργασία με θέμα το γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας. Η κάθε ομάδα  ασχολήθηκε με ένα γεωγραφικό διαμέρισμα. Τα παιδιά έκαναν έρευνα για το διαμέρισμα που επέλεξαν. Μάζεψαν πληροφορίες για τις παραδόσεις, τα φαγητά, τα έθιμα κάθε τόπου και συγκέντρωσαν φωτογραφίες. Στο τέλος της έρευνάς τους τα παιδιά παρουσίασαν την δουλειά τους στους συμμαθητές τους.




B' ΤΑΞΗ

Τα παιδιά της δευτέρας τάξης, στο μάθημα της ευέλικτης ζώνης, ετοίμασαν ζωγραφιές με το αρχικό γράμμα του ονόματός τους. Έβαλαν την φαντασία τους και τα αποτελέσματα είναι υπέροχα! Απολαύστε τα!


H ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ



Με το όνομα Παλαιστίνη, γενικά, ονομάζεται περιοχή της ανατολικής Μεσογείου που περιλαμβάνει τμήμα του σημερινού Ισραήλ και εκτείνεται από τα σύνορα της Αιγύπτου, (νότια), μέχρι τα σύνορα του Λιβάνου (βόρεια), και ανατολικά μέχρι τον Ιορδάνη ποταμό.Σύμφωνα με τη Βίβλο, στην περιοχή αυτή εγκαταστάθηκαν τελικά οι περιφερόμενοι μέχρι τότε Εβραίοι ως μοναδικός "τόπος Επαγγελίας" όλης της Υδρογείου.  Και για τον Χριστιανισμό η ίδια αυτή περιοχή χαρακτηρίζεται ως '' Άγιοι Τόποι'' επειδή εκεί έζησαν και δίδαξαν ο Ιησούς Χριστός και οι Απόστολοι.Αλλά ακόμη και για τον Ισλαμισμό αυτός ο τόπος είναι επίσης ιερός αφού κάποιες τοποθεσίες συνδέονται με τον Προφήτη Μωάμεθ.
Στις μέρες μας, δυστυχώς, η περιοχή της Παλαιστίνης, αποτελεί πεδίο έντασης και εστία τρομοκρατικών επιθέσεων, αντιπαράθεσης και πολεμικών συγκρούσεων μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών.
Παναγιώτα Μουστάκα, Δ΄τάξη