Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Έρευνα για το Διαδίκτυο

Οι μαθητές της Στ' τάξης σκεφτήκαμε να κάνουμε μια έρευνα σχετικά με το διαδίκτυο και τη χρήση του από τους μαθητές του σχολείου μας.Μοιράσαμε ερωτηματολόγια στους μαθητές των Δ'-Ε1-Ε2 τάξεων ,όλα τα παιδιά που απάντησαν ήταν 44.Δείτε τις απαντήσεις μας. Πάντως τα αγόρια ασχολούνται πιο πολύ με το διαδίκτυο. Την έρευνα έκαναν οι:Χρύσα,Ραφαηλία,Αθανασία,Γεωργία-Μαρία

Λίμνη Βόλβη

      Μια από τις λίμνες του τόπου μας είναι η λίμνη Βόλβη  η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη στην  Ελλάδα και είναι πολύ μεγάλος υδροβιότοπος.









  Τα φυτά της  λίμνης μας είναι: οι λυγαριές, τα βούρλα






Ψάρια :   γουλιανοί,
γριβάδια,τούρνες,πέρκια,τσιρόνια,πεταλούδες και  το πιο σπάνιο που μόνο στη λίμνη μας είναι η λιπαριά.
       Πτηνά του υδροβιότοπου :Ασπρομετοποχηνες ,Πρασινοκεφαλες πάπιες, οι  βάρβαρες
τα Σφυριχτάρια.
        Ζώα που  υπάρχουν στον τόπο μου είναι οι  λαγοί  ,τα τσακάλια, τα αγριογούρουνα,λύκοι,αλεπούδες κ.α.

Γιώργος,Γιάννης,Δημήτρης

Ρενέ Γκοσιί

                                                                 Ρενέ Γκοσινί    
Ο Ρενέ Γκοσινί γεννήθηκε στις 14 Αυγούστου του 1926 στο Παρίσι και πέθανε στις 5 Νοεμβρίου του 1977στο ίδιο μέρος. Ήταν Γάλλος συγγραφέας και συντάκτης πολωνικής καταγωγής, ο οποίος είναι περισσότερο γνωστός για τα κόμικς Αστερίξ και Λούκυ Λούκ,στα οποία και έγραφε τα σενάρια. Ο Γκοσινί γεννήθηκε σε μια οικογένεια Πολωνών μεταναστών.
Πέρασε χαρούμενη παιδική ηλικία  στο Μπουένος Άιρες και φοίτησε  στα γαλλικά σχολεία που βρισκόταν εκεί. Ξεκίνησε να ζωγραφίζει  πολύ νωρίς, εμπνευσμένος από τις εικονογραφημένες ιστορίες της οποίας αρεσκόταν  να διαβάζει.
 Όταν έχασε τον πατέρα του έγινε κατώτερος εικονογράφος σε διαφημιστικό πρακτορείο.Ταξίδεψε στη Γαλλία για να καταχθεί στο γαλλικό στρατό το 1946. Υπηρέτησε στο πεζικό και όταν  πήρε παραγωγή, ο Ρενέ διορίστηκε ως ο επίσημος εικονογράφος του συντάγματος του στρατού και έφτιαχνε εικονογραφήσεις.Το 1959 ο εκδοτικός οίκος Edifrance/Edipresse ξεκίνησε το περιοδικό Pilote.Ο Γκοσινί έγινε ένας από τους πιο παραγωγικούς συγγραφείς του περιοδικού. Ο Γκοσινί ξεκίνησε με τον Αστερίξ και έπειτα τις σειρές ο Μικρός Νικόλας και jenar Pistolet.

                                                                                                         
                                                                  
Χρύσα Κ.


                                                        Μπέσση Λιβανού
Η Μπέσση Λιβανού γεννηθηκε στην Τρίπολη,όπου πέρασε τα παιδικά και μαθητικά της χρόνια.
Σπούδασε φιλολογία και διοίκηση επιχειρήσεων στο Λονδίνο.
Εργάστηκε ως καθηγήτρια ξένων γλωσσών,αρθρογραφώντας παράλληλα σε ξενόγλωσσα περιοδικά.
                                                     'Εχει γράψει τα μυθιστορήματα:
         Το μυστικό της σπηλιάς   
         Με είπαν γάτα
        Αριζόνα 
       Τα μεγάλα κορίτσια δεν κλαίνε
       Χωρίς πυξίδα
       Ταξιδιώτισσα του ανέμου
       Μια ζωή δε φτάνει
       Μόνο στα όνειρα
      Με λένε Σόνια  
                                                                                                    Χρύσα Κ.

Το οπόσουμ

                                                              Το οπόσουμ                       
Το οπόσουμ, ζει στην Βόρεια και Νότια Αμερική έχει γκρίζο τρίχωμα και έχει μέγεθος μιας κατοικίδιας γάτας περίπου.Έχει μακριά λευκή μουσούδα και μάτια σαν  μικρές χάντρες.Κοιμάται την μέρα και ξυπνάει την νύχτα,είναι μαρσιποφόρο δηλαδή έχει ένα μάρσιπο, μια πτυχή δέρματος σαν τσέπη μπροστά στη κοιλιά του όπως το καγκουρό,το οπόσουμ γεννάει περίπου 13 μικρά.Τα μκρά, όπως όλα τα ζώα , γεννιούνται τυφλά.Τα οπόσουμ έχουν μία κακή συνήθεια ,όταν νιώθουν ότι απειλούνται κάνουν το νεκρό,για να χάσουν το ενδιαφέρον τους τα άλλα ζώα  και όταν  εκείνα φεύγουν,το οπόσουμ σηκώνεται και φεύγει.
                                         Άννα-Μαρία   Χ.

Ζαν Ζακ Σενπέ ο Μικρός Νικόλας

                                                              Ζαν Ζακ Σενπέ  

Ο Ζαν Ζακ Σενπέ γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου του 1932 στο Μπορντό.Μετά από μέτριες σπουδές και διάφορες μικροδουλειές, ανεβαίνει σε ηλικία 18 ετών στο Παρίσι.Υπηρετώντας τη στρατιωτική του θητεία, ψάχνει παράλληλα για δουλειά σαν σκιτσογράφος.Το 1951 πουλάει το πρώτο του σκίτσο σε πολλές εφημερίδες.Γνωρίζεται με τον Ρενέ Γκοσινί και συνυπογράφουν τις πολυδιαβασμένες περιπέτειες του μικρού Νικόλα.
  Από το 1957 αρχίζει να εργάζεται πλέον ως σκιτσογράφος.Πολλά σκίτσα του έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά επίσης.Το 1961 εκδίδει το πρώτο του άλμπουμ με τίλο <<Τίποτα δεν είναι απλό>> και υπάρχουν 30 περίπου ακόμη.Εκτός από το μικρό Νικόλα είναι ο δημιουργός του Μερσελέν Καγιού,του Ραούλ Ταμπουρέν και του Κύριου Λαμπέρ.Ο Ζαν Ζακ Σενπέ θεωρείτε σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους Γάλλους σκιτσογράφους.


Ραφαηλία Κ.