Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

                                                                       Μεσολόγγι                                                                                                                                                                     Το Μεσολόγγι [επισήμως,Ιερά πόλη Μεσολογγίου] είναι πρωτεύουσα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Αποτελεί έδρα του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ενώ παλιότερα ήταν έδρα του Δήμου Μεσολογγίου, βρίσκεται στο Νότιο τμήμα του Νομού, σε απόσταση περίπου 35 χιλιόμετρα από το Αγρίνιο και 37 χιλιομέτρων από το Αντίρριο. Το Μεσολόγγι είναι γνωστό για τα αλιευτικά του προϊόντα. Το Μεσολόγγι βρίσκεται μεταξύ των ποταμών Αχελώου και Εύηνου. Το όνομα Μεσολόγγι πρωτοαναφέρθηκε από έναν Βενετό, ο οποίος περίγραφε την μάχη του Λεπάντο κοντά στη Ναύπακτο. Μέχρι το 1700 η πόλη βρισκόταν υπό Βενετική Κατοχή. Κατά τη διάρκεια της επανάστασης του  1700,ο  στρατός της πόλης ηττήθηκε από τους Οθωμανούς. Το Μεσολόγγι επαναστάτησε ξανά στις 20 Μαΐου του 1821. Ο γνωστός φιλέλληνας ποιητής Λόρδος  Βύρων ο οποίος υποστήριζε την ελληνική προσπάθεια για απελευθέρωση, πέθανε στη πόλη το 1824.                                     

Με αφορμή την έξοδο του Μεσολλογίου στο μάθημα της Ιστορίας
παραθέτω λίγες πληροφορίες.Αυτό το μάθημα μέχρι στιγμής έγινε το αγαπημένο της τάξης μας μας άρεσε  πολύ ο Διονύσιος Σολωμός με τους ελεύθερους πολιορκημένους και η τραγική κατάσταση των κατοίκων.

                      Χρύσα  Κ. Στ'                                                                                                                                

Αφιερώματα

Παγκόσμια ημέρα σχολικού εκφοβισμού
     6 Μάρτη
   Το σχολείο μας οργάνωσε διάφορες δραστηριότητες: δημιουργία αφίσας,παρουσίαση ταινιών ,διάβασμα αποσπασμάτων από αντίστοιχα βιβλία,δημιουργία κολάζ από μαθητές καθώς και ποιημάτων .

Παρουσιάζουμε τις διαφάνειες που δημιουργήσαμε με τη βοήθεια της δασκάλας μας και αύριο θα ακολουθήσεικαι το υλικό μας δυστυχώς δε προλάβαμε σήμερα να το δημοσιεύσουμε .
        ομάδα μαθητών Στ'