Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Αξίζει πραγματικά να διαβάσετε το βιβλίο της Μίρνας Μηλιώνη-Γκάνα << ο βασιλιάς της σοκολάτας>>. Ο ήρωας της ιστορίας είναι ένα μικρό αγόρι, ο Ανδρέας. Είναι ορφανός, έχει μια άρρωστη γιαγιά και αναγκάζεται να δουλέψει για να μπορέσουν να ζήσουν  και να αγοράσει τα φάρμακα της γιαγιάς του. Ας δούμε όμως με λίγα λόγια την ιστορία  του βιβλίου.
Είναι παραμονή Πρωτοχρονιάς, έξω έχει πολύ κρύο και ο μικρός Ανδρέας δεν μπορεί να πουλήσει τίποτα για να μπορέσει να βγάλει χρήματα. Ο κόσμος τον αντιμετωπίζει σαν ζητιάνο και δεν του δίνει σημασία. Ο Ανδρέας ονειρευέται μια ζεστή σοκολάτα, που είχε πιει μία μερα, όταν την πέταξε στο πεζοδρόμιο ένα πλουσιόπαιδο. Από το πολύ κρύο ο Ανδρέας αποκοιμήθηκε . Στον ύπνο του είδε έναν άγγελο και του είπε ότι θα του προσφέρει ό,τι θέλει. Αμέσως φώναξε τον Αη- Βασίλη και του έφερε παπούτσια, ρούχα, φάρμακα για την γιαγιά και το ωραιότερο... ένα ποτήρι με  ζεστή σοκολάτα! Ξαφνικά ξύπνησε και βρέθηκε στην αγκαλιά μιας γυναίκας. Ηγυναίκα αυτή ήθελε να υιοθετήσει και να σπουδάσει τον Ανδρέα. Η γυναίκα αυτή στα μάτια του Ανδρέα έβλεπε τον χαμένο της γιο
Αξίζει πραγματικά να διαβάσετε το βιβλίο αυτό γιατι περνάει πολύ όμορφα μηνύματα. Αντιλαμβάνεται κανείς πόσο σημαντική είναι η αγάπη και  η βοήθεια στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν.
Περικλής - Ειρήνη ΣΤ΄1