Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Βιβλιοπαρουσιάσεις της Ε τάξης.



 H Ε΄ τάξη του Δημοτικού  σχολείου  Νέας Απολλώνιας εργάστηκε πάνω  στην βιβλιοπαρουσίαση  όπου τα παιδία  δανείστηκαν   από τη δανειστική  βιβλιοθήκη της τάξης τους, τα διάβασαν, και τα παρουσίασαν στους υπόλοιπους μαθητές. Οι βιβλιοπαρουσιάσεις γίνονται σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα, γιατί μια παρουσίαση βιβλίου θέλει καλή προετοιμασία.  Πρέπει να επιλέγεις κάθε φορά με ποιο τρόπο θα την κάνεις. (διάλογο, ζωγραφιές, κολάζ, παντομίμα, θεατρικό δρώμενο, κ. α. ). Επίσης να παρουσιάσεις τον συγγραφέα , τον εικονογράφο, τόπο και χρόνο, εκδώσεις,  αριθμό  των σελίδων , και ίσως λίγα λόγια  για το βιβλίο που δανείστηκες, δηλαδή την περίληψη του.      
Εμείς το τολμήσαμε και πιστεύουμε ότι κερδίσαμε πάρα πολλά. Τώρα μπορούμε να επιλέξουμε βιβλία που μας ενδιαφέρουν περισσότερο από κάποια άλλα.   Το προτείνουμε σε όλους!                     








Ο Κουκαράς




Ο Κουκαράς είναι έθιμο του Πόντου για τη Σαρακοστή. Την Καθαρή Δευτέρα σε ένα μεγάλο κρεμμύδι ή πατάτα καρφώνουμε εφτά φτερά όσες και οι εβδομάδες της Σαρακοστής. Κάθε εβδομάδα που περνά αφαιρούμε ένα φτερό.
Ο Κουκαράς καθώς μοιάζει με τέρας, την παλιά εποχή τον κρεμούσαν πάνω από το κελάρι με τα τρόφιμα. Το θέαμα φόβιζε τα παιδιά και έτσι δεν πλησίαζαν τα τρόφιμα που δεν ήταν νηστίσιμα..
Το έθιμο αυτό αναβιώσαμε στην τάξη μας και το είδαν όλοι οι μαθητές του σχολείου μας.