Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ

Το σχολείο μας βρίσκεται σε πυρετό προετοιμασιών! Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η λειτουργεία του χριστουγεννιάτικου παζαριού μας και όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, σιγά-σιγά ετοιμάζουμε τα προιόντα που θα πουλήσουμε. Όλα τα παιδιά του σχολείου έφεραν μήλα, πορτοκάλια και ζάχαρη και οι μαθητές των δύο μεγάλων τάξεων θα φτιάξουν μαρμελάδες για να τις πουλήσουμε. Είχαμε φτιάξει και πέρσι και είχαν μεγάλη επιτυχία! Μείνετε συντονισμένοι και σε λίγες μέρες θα έχετε περισσότερα νέα για το παζάρι μας!


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Σε λίγες μέρες πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων και κάποιοι συνάνθρωποί μας έχουν ανάγκη την βοήθειά μας. Έτσι λοιπόν, το σχολείο μας αποφάσισε να συγκεντρώσει τρόφιμα και είδη καθαριότητας για τα παιδικά χωριά SOS του Φιλύρου.

Ο σκοπός των Παιδικών Χωριών SOS είναι να βοηθούν παιδιά, που έχουν ανάγκη φροντίδας και προστασίας γιατί έχουν βρεθεί μακριά από το φυσικό, οικογενειακό τους περιβάλλον, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να ξαναβρούν ένα μόνιμο σπίτι και να ζήσουν σε ένα περιβάλλον, το οποίο πλησιάζει το πλαίσιο της φυσικής οικογένειας. Σε μία οικογένεια SOS ζουν μαζί έξι ως οκτώ παιδιά, αγόρια και κορίτσια διαφορετικών ηλικιών, που μεγαλώνουν μαζί σαν αδέλφια και φοιτούν στα τοπικά δημόσια σχολεία. Η επιλογή των παιδιών στα Παιδικά Χωριά γίνεται με αποκλειστικό κριτήριο την ανάγκη προστασίας τους, ανεξάρτητα από την φυλή, την εθνικότητα ή την θρησκεία τους.
Ένα Παιδικό Χωριό SOS αποτελείται από 15 - 20 σπίτια και κτίζεται κοντά σε κατοικημένες περιοχές αποτελώντας μέρος της περιφέρειας της πόλης, αλλά και μία γέφυρα προς την κοινωνία για τα παιδιά που ζουν σε αυτό. Τα Παιδικά Χωριά SOS αναλαμβάνουν την ευθύνη των παιδιών από μικρή ηλικία, προσφέροντας συνεχή εκπαίδευση στα σχολεία της περιοχής και τα καλύπτουν μέχρι την πλήρη κοινωνική και επαγγελματική τους αποκατάσταση. Μετά την ολοκλήρωση της βασικής τους εκπαίδευσης και κατά την διάρκεια της μαθητείας τους σε ένα επάγγελμα ή των σπουδών τους, ζουν στη Στέγη Νέων, η οποία είναι το λογικά αναγκαίο συμπλήρωμα στην παιδαγωγική αντίληψη της φιλοσοφίας μας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθέιτε την επίσημη ιστιοσελίδα της οργάνωσης:www.sos-villages.gr