Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

"Τα καινούρια ρούχα του Βασιλιά"

        Πολιτεία θεάτρου


           Ένας πολύ ζεστός και ιδιαίτερα θεατρικός χώρος, στη Θεσσαλονίκη, φιλοξένησε του μαθητές των Α', Β' και  Γ τάξεων του σχολείου μας. Κάθισαν σε μαξιλάρες και πολυθρόνες εποχής, σαν να καθόταν στο σαλόνι παλιού αρχοντικού και παρακολούθησαν το θεατρικό έργο "τα καινούρια ρούχα του βασιλιά".  οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από το περιβάλλον της θεατρικής σκηνής, τους ηθοποιούς και το έργο.

Επίσκεψη στο εργοστάσιο σοκολάτας στη ΔΕΘΟι μαθητές του σχολείου μας και  επισκέπτες του Εργοστασίου Σοκολάτας, συμμετείχαν σε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στο χρόνο, στο χώρο. Γνώρισαν κάθε λεπτομέρεια του «ταξιδιού» και της διαδικασίας μέχρι ο καρπός του κακάο να γίνει μια λαχταριστή σοκολάτα. Ακολούθησαν τα ίχνη της ξεκινώντας από την αληθινή Ζούγκλα και ένα Ναό των Ίνκας και αφού έμαθαν την ιστορία της σε μια παραδοσιακή Καλύβα του Αμαζονίου, οδηγήθηκαν στο πιο δαιδαλώδες Πειρατικό Καράβι που τους οδήγησε στο ομορφότερο Εργοστάσιο Σοκολάτας του κόσμου, προκειμένου να ανακαλύψουν τα μεγάλα μυστικά που κρύβει.

Ο μεγάλος Καταρράκτης Σοκολάτας, τα παλιά Μηχανήματα, ο Λαβύρινθος, τα Εργαστήρια σοκολατοκατασκευών και «μαγείας», η Γκαλερί των γλυπτών κ.α ήταν κάποιοι από του χώρους που εντυπωσίασαν τους μαθητές.. των Δ' Ε και Στ' τάξεων


ΧΡΙΣΤΟΥΓΓΕΝΑ

Επιτέλους ήρθαν! Η χαρά μας δεν περιγράφεται. Οι μαθητές της  Στ΄ τάξης έκαναν κατασκευές και τις πούλησαν για να συγκεντρώσουν χρήματα για την εκδρομή τους στο τέλος της χρονιάς. Όλοι ετοιμάζουν τη
χριστουγεννιάτικη διακόσμηση για την τάξη τους και τους κοινόχρηστους χώρους του σχολείου. Ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος. Σας παρουσιάζουμε κάποια δείγματα της δουλείας μας!.

11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, παγκόσμια ημέρα των δικαιωμάτων των παιδιών. Οι μαθητές της Στ΄ τάξης παρουσίασαν στους υπόλοιπους μαθητές  τη σημασία αυτής της μέρας, το σπουδαίο έργο των οργανώσεων για το παιδί, κυρίως της " unisef"  και του "χαμόγελου του παιδιού." Η παρουσίαση ήταν πολύ διαφωτιστική και με απλά λόγια. Αυτό μας βοήθησε να σκεφτούμε πόσο διαφορετικές προτεραιότητες έχουν τα παιδιά στον κόσμο. Δεν είναι πολλά πράγματα δεδομένα, όπως το φαγητό, το σχολείο, το σπίτι και άλλα.
Θέλουμε κι εμείς να κάνουμε κάτι για να προσφέρουμε βοήθεια σε παιδιά που τη χρειάζονται. Γι΄αυτό αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στη δράση για συγκέντρωση παιχνιδιών και παλιών παιχνιδιών για ανακύκλωση που διοργανώνει η πολιτεία πολιτισμού στις 22,  23, 24 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Αριστοτέλους.   Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μας με διασκέδαση.