Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο μουσείο Μακ.αγώνα και Λευκό πύργο.

Την Τετάρτη 4-12-2013 εμείς οι μαθητές της Στ΄ τάξης μαζί με τους μαθητές της Ε΄ τάξης πήγαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στο μουσείο Μακεδονικού αγώνα και στο Λευκό Πύργο. Ξεκινήσαμε από την πλατεία του χωριού που βρίσκεται δίπλα στο σχολείο μας, όπου μας περίμενε το λεωφορείο. Η διαδρομή ήταν ευχάριστη και γρήγορη. Λίγο πριν φτάσουμε συναντήσαμε κίνηση και κατεβήκαμε λίγο πιο μακριά. Αυτό δε μας ενόχλησε καθόλου γιατί περπατήσαμε στην αγορά και βλέπαμε τις βιτρίνες.
Στο Μουσείο μας περίμεναν και μας καλοσώρισαν με χαμόγελα. Αρχικά πήγαμε στην αίθουσα προβολών όπου είδαμε ένα βίντεο για τον Μακεδονικό αγώνα. Στη συνέχεια ο ξεναγός μας έδειχνε και μας εξηγούσε τι βλέπαμε. Είδαμε πολλά αντικείμενα της περιόδου του Μακ. αγώνα, πίνακες, όπλα, στολές, κ. α. Επίσης το γραφείο του προξένου με ένα μεγάλο ρολόι. Στο τέλος της ξενάγησης πήραμε κάρτες και ωραίες εικόνες στο μυαλό μας που δε θα ξεχάσουμε ποτέ.
Ο Λευκός πύργος είναι πολύ κοντά γι αυτό περπατήσαμε παραλιακά και ήταν ώραία δίπλα στη θάλασσα. Ανεβήκαμε μέχρι πάνω και απολαύσαμε τη θέα. Είδαμε πολλά αξιοθέατα της θεσ/νίκης όπως τον πύργο του ΟΤΕ, τα κάστρα, την παραλία, το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου κ. α. Τραβήξαμε πολλές φωτογραφίες και αγοράσαμε κάρτες.
Μείναμε για λίγο στο πάρκο του πύργου και χαρούμενοι ανεβήκαμε στο λεωφορείο για την επιστροφή. Περάσαμε πολύ ωραία.
οι μαθητές: Αρβανιτίδης Θοδωρής, Κουτσουκώστα Νάντια, Καρακώτας Συμεών