Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ






Τα παραμύθια που αγαπήσαμε…

Το παραμύθι που μου άρεσε πιο πολύ ήταν: «Η Μιμή με τα μεγάλα αυτιά», επειδή στην αρχή όλοι την κορόιδευαν για τα μεγάλα αυτιά της. Όμως, μετά ήρθε ένας βάτραχος και της είπε να μη ντρέπεται και έγιναν φίλοι. Στη συνέχεια, άρχισε να βρέχει και η Μιμή χρησιμοποίησε τα αυτιά της σαν ομπρέλα. Όταν βγήκε ο ήλιος μετέτρεψε τα αυτιά της σε αερόστατα και πετούσαν!!!
 Φ.,  Δ΄τάξη

Το αγαπημένο μου παραμύθι είναι: «Η Μιμή με τα μεγάλα αυτιά». Μου άρεσε γιατί ήταν πολύ συγκινητικό. Κάποτε στα βάθη ενός καταπράσινου δάσους, στο ξακουστό χωριό των ποντικών, ζούσε η όμορφη Μιμή. Δεν ήτανε σαν τα άλλα ποντίκια. Τα δυο τεράστια αυτιά της την έκαναν ξεχωριστή!!!
Ε.,  Δ΄τάξη

Μου άρεσε  περισσότερο το παραμύθι: « Η μικρή γοργόνα», γιατί ενώ δε μπορούσε να ερωτευτεί έναν άνθρωπο, ωστόσο εκείνη επειδή αγάπησε τον πρίγκιπα έγινε άνθρωπος. Όταν περπατούσε ήταν σαν να πατάει λόγχες… Έφτασε η μέρα να παντρευτεί ο πρίγκιπας. Τότε η γοργόνα έγινε Κόρη του Αέρα και για τριακόσια χρόνια έπρεπε να προστατεύει τους ανθρώπους χωρίς να το καταλαβαίνουν. Μετά θα αποκτούσε κι αυτή αθάνατη ψυχή!
Α., Ε΄τάξη

Μου άρεσε περισσότερο: «Η Μιμή με τα μεγάλα αυτιά», γιατί στην αρχή κανένας δεν ήθελε να παίξει με τη Μιμή. Μετά γνώρισε ένα βάτραχο και έγιναν οι καλύτεροι φίλοι. Όταν έβρεχε έβγαζε τα μεγάλα αυτιά της και δε βρεχόντουσαν και όταν είχε ζέστη τα έκανε σκηνή και δε ζεσταινόντουσαν. Μετά, τα άλλα ποντίκια άρχισαν να της κάνουν παρέα, γιατί κατάλαβαν ότι δεν έχει σημασία η εξωτερική εμφάνιση αλλά η εσωτερική. Επίσης, κατάλαβαν ότι πόσο χρήσιμα ήταν τα μεγάλα αυτιά της! Στο τέλος έκαναν όλοι μαζί παρέα και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!!!
Σ., Ε΄τάξη

Μου άρεσε περισσότερο: « Ο κύριος Τσαπατσούλης», γιατί από τσαπατσούλης που ήταν, έγινε στο τέλος καθαρός! Αυτή η αλλαγή δεν έγινε από μόνη της αλλά με τη βοήθεια δύο καλών φίλων, που λεγόντουσαν κύριος Τακτικός και κύριος Καθαρός! Η βοήθεια των φίλων είναι πολύτιμη πάντοτε!!!
Β., ΣΤ΄ τάξη

ΤΡΩΜΕ ΦΡΟΥΤΑ!



 
ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ
Το διάλειμμα του φρούτου!!!       


Τα ολοημεράκια ξέρουν
 να τρώνε υγιεινά
 για να γίνουν δυνατά!

Η κοιλιά να μη γουργουρίζει
ως τις δυο που θα φάνε φαγητό!

Το μυαλό για να δουλεύει
και να σκέφτεται σωστά
θέλει φρούτα
που είναι δυναμωτικά!


Ζήτω με τις βιταμίνες
που παίρνουμε από τα φρούτα
 γεμίζουμε ενέργεια και χαρά!!!