Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Παρασκευή ψωμιού

          Οι  Α'-Β' Τάξεις του σχολείου μας φτιάχνουν ψωμάκι .
   Οι μαθητές αφού έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα τους για το ψωμί ,επισκέπτονται το φούρνο της γειτονιάς μας για να γνωρίσουν από κοντά τη διαδικασία παρασκευής του ψωμιού.Έπειτα από την προσεκτική παρακολούθηση τους ,έρχονται στο σχολείο και φτιάχνουν το δικό τους ψωμάκι,ακολουθώντας πάντα τους κανόνες υγιεινής που επιβάλλονται.


To αποτέλεσμα υπέροχο

  Ευχαριστούμε πολύ παιδιά γιατί μαζί με το κέικ της τρίτης τάξης και τις ελιές της τετάρτης απολαύσαμε ένα υπέροχο πρωινό ,δημιουργία παιδιών και φυσικά υγιεινό.

Παράξενα ζώα του Βυθού

Θαλάσσια Ανεμώνη
 Η Θαλάσσια ανεμώνη είναι ξεχωριστό ζώο.Μπορούμε να τη βρούμε γαντζωμένη στα βαθιά νερά.Πολλές φορές κοκκινίζει,ασπρίζει εως και πρασινίζει.Μπορεί να μετακινηθεί αλλά με αργό τρόπο.Όποιο ψάρι ακουμπήσει τα πλοκάμια της  θα το παραλύσει και θα το ακινητοποιήσει.Το ψάρι παλιάτσος είναι το μόνο ψάρι-φίλος της- που το δηλητήριό της δεν το επηρεάζει.Όταν βρίσκεται σε κίνδυνο,μαζεύει τα πλοκάμια της και μοιάζει με θαλάσσια ντομάτα.

Ροζ ανεμώνα
                                                          Θαλάσσιος Ελέφαντας
Η οικογένεια της φώκιας έχει ένα εκπληκτικό ζώο το θαλάσσιο ελέφαντα.Ζει στο κρύο και είναι πολύ βαρύ.Είναι δυσκίνητο,αργό στην ξηρά αλλά είναι εξαιρετικά επιδέξιο στο νερό.Το όνομά του το πήρε από τη μύτη του που μοιάζει με ελέφαντα.Όταν θυμώνει η μύτη του διπλασιάζεται σε μέγεθος.Ο αρσενικός ελέφαντας είναι μεγαλύτερος από τον θηλυκό.

Θαλάσσιος ελέφαντας

                                                                 Ωταρία

Η ωταρία με τη φώκια αν και μοιάζουν είναι δυο τελείως διαφορετικά ζώα.Πώς τα ξεχωρίζουμε η ωταρία έχει μικρά αυτιά.Είναι ευκίνητη και συνηθισμένη στη στεριά,ενώ η φώκια βαριά και δυσκίνητη.Στη στεριά βγαίνουν συνήθως για αναπαραγωγή.


Ωταρία
            Αθανασία Γρ.Τάξη Στ΄