Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Το Δέντρο των ευχών

Στην ώρα των εικαστικών κόψαμε καρδούλες και λουλούδια. Με τα λουλούδια διακοσμήσαμε την τάξη μας και στις καρδούλες γράψαμε ευχές για τα παιδιά του κόσμου.
Με κορδελάκια φτιάξαμε το δέντρο των ευχών και το τοποθετήσαμε στην είσοδο του σχολείου μας, όπου όλοι οι μαθητές μπόρεσαν να διαβάσουν τις ευχές.






Μπορείτε να θαυμάσετε το δέντρο των ευχών μας!!!

Ενζυμάκια

Εμείς οι μαθητές της Γ΄ τάξης συμμετέχουμε στο πρόγραμμα αγωγής υγείας" διατροφή και άθληση".
Μια από τις δραστηριότητές μας ήταν σε σχέση με το βιβλίο "Τα ενζυμάκια και η μάχη στο στομάχι μας". Διαβάσαμε το βιβλίο, συζητήσαμε, ζωγραφίσαμε, παίξαμε και μάθαμε πολλά πράγματα. Σας παρουσιάζουμε δείγμα της δραστηριότητάς μας.

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης
 

Τηγανέλαιο

Στις 18.02.2014 επισκέφτηκε το σχολείο μας μετά από πρόσκλησή μας ο καθηγητής χημείας Δ. Παπαδόπουλος και μας ενημέρωσε σχετικά με το τηγανέλαιο. Ο δήμος Βόλβης σε συνεργασία με το ΤΕΙ Κοζάνης συλλέγουν τηγανέλαια με σκοπό την εκμετάλλευσή τους για περιβαλλοντικούς και οικονομικούς λόγους. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχει και το σχολείο μας. Μοιράστηκαν στις μεγάλες τάξεις πλαστικά δοχεία για τη συλλογή τηγανέλαιου από τα σπίτια μας. Οταν θα γεμίσουν θα τα φέρουμε στο σχολείο και ο δήμος Βόλβης θα τα μεταφέρει στο ΤΕΙ Κοζάνης. Εκεί μετά από την επεξεργασία τους, θα βγει το βιοντίζελ, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ενέργειας. Με αυτό τον τρόπο συμμετέχουμε και εμείς στην προστασία του περιβάλλοντος.


ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΟ 
ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΤΑΜΕ. ΤΟ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ!!!