Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Βοτανικός κήπος Σταυρούπολης

Στις 13-3-2015 οι Α΄,  Β΄ και Ε΄ τάξεις επισκεφτήκαμε το Βοτανικό κήπο στη Σταυρούπολη. Δεν φανταζόμασταν ότι μέσα στην πόλη θα βλέπαμε κάτι τόσο όμορφο. Ο κήπος ήταν περιποιημένος, η ξεναγός κατατοπιστική και ευχάριστη. Ο κήπος ήταν χωρισμένος σε θεματικές ενότητες. Μας έκανε μεγάλη εντύπωση η ενότητα των κωνοφόρων από όλο τον κόσμο, η ενότητα των αρωματικών φυτών και επίσης το θερμοκήπιο όπου είδαμε το φυτό με τα μεγαλύτερα φύλλα και το φυτό των δεινοσαύρων. Η ξεναγός μας είπε ότι καλό θα ήταν να ξαναπάμε στον κήπο και το φθινόπωρο για να τον δούμε καταπράσινο και ανθισμένο και να κάνουμε τις συγκρίσεις. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε γιατί περάσαμε πολύ ωραία!!!Ρατσισμός

Αποτέλεσμα εικόνας για ρατσισμός 

        Ρατσισμός είναι μία ιδεολογία η οποία εκφράζει ότι όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίσοι μεταξύ τους, εξαιτίας της διαφορετικότητάς τους, άρα και δεν έχουν ίδια δικαιώματα, κλπ.  

        Σύμφωνα με αυτόν, υπάρχουν άνθρωποι ανώτεροι: δηλαδή πιο προνομιούχοι υποτίθεται και άνθρωποι κατώτεροι: λιγότερο προνομιούχοι και με άλλα χαρακτηριστικά ή διαφορετικά πιστεύω. 
        Η αντίληψη όμως ότι δεν είναι ίσοι όλοι οι άνθρωποι εξαιτίας της διαφορετικότητας αυτής, ονομάζεται ρατσισμός.

Κάποια είδη είναι:
♦ ο φυλετικός ρατσισμός,
♦ ο θρησκευτικός ρατσισμός,
♦ ο κοινωνικός ρατσισμός,
♦ ο εθνικός ρατσισμός,
κλπ. 

   Στο σχολείο μας σε όλες τις τάξεις πραγματοποιήθηκαν δράσεις στα πλαίσια της ημέρας κατά του ρατσισμού στις 21 Μαρτίου
πληροφορίες υλικό...


 

Στις 9-3-2015 μετά από πρόσκλησή μας ήρθαν στο σχολείο μας εκπρόσωποι της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σταυρού, μαζί με το πυροσβεστικό όχημα. Συγκεντρωθήκαμε στην αίοθουσα εκδηλώσεων του σχολείου και η παρουσίαση ήταν καταπληκτική. Διαπιστώσαμε πόσο σημαντική είναι η δουλειά των πυροσβσεστών και
επίσης με πολλές αρμοδιότητες που ούτε φανταζόμασταν.
Στην αυλή του σχολείου γίναμε για λίγο κι εμείς πυροσβέστες. Φορέσαμε στολές , κρατήσαμε τη μάνικα, ανεβήκαμε στο πυροσβεστικό όχημα. Μπράβο στην πυροσβεστική υπηρεσία για το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα. Τους ευχαριστούμε πολύ!!!