Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Κυκλοφοριακή Αγωγή

Τα  παιδιά της Δ'τάξης με τη Δασκάλα τους κ.Ματούλα Αραμπατζή  όλη τη χρονιά πραγματοποίησαν πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής,έτσι σήμερα επισκέφτηκε το σχολείο μας τροχονόμος όπου μίλησε στα παιδιά για τους κανόνες οδικής ασφάλειας ,απάντησε σε διάφορες απορίες των παιδιών.
   Τέλος το πρόγραμμα τους έκλεισε με μια μικρή βόλτα στο χωριό της Ν.Απολλωνίας έτσι ώστε να κάνουν πράξη τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς κατόπιν στην αυλή του σχολείου τα παιδιά έκαναν  διάφορες ασκήσεις δεξιότητας ,περνούσαν εμπόδια ,κρατούσαν ισορροπία και άλλα ωραία κόλπα με τα ποδήλατα τους στον αύλειο χώρο  μας.
  Τα παιδιά καταχειροκροτήθηκαν από τους συμμαθητές τους .
 Μια υπέροχη μέρα για το σχολείο μας.Ευχαριστούμε πολύ την αστυνομία που μας βοήθησε να πραγματοποιήσουμε μια καταπληκτική βόλτα με τα ποδήλατα μας  στο χωριό χωρίς να κινδυνεύουμε.
















Πρωτέας

     Τον Πρωτέα, τον συναντάμε σε διάφορους αρχαιολογικούς μύθους. Ήταν θαλάσσιος δαίμονας, ήρωας, ακόμα και βασιλιάς. Το όνομα ΄΄Πρωτέας΄΄ είναι μια αρχαία λέξη, που σημαίνει πρώτος, ΄΄πρωτόγονος΄΄ και ''πρωτογέννητος''. Αν αυτό συνδυαστεί με την ικανότητα του Πρωτέα να παίρνει όποια  μορφή θέλει. φτάνουμε ίσως στη βαθύτερη κατανόηση του μύθου. Ο Πρωτέας είναι μια πρώτη μορφή ύλης που διαδοχικά μεταμορφώνεται και δημιουργεί όλες τις άλλες μορφές που αποτελούν τον κόσμο. Είναι η αρχική ουσία, που οι διαφορετικές εκδοχές της έφτιαξαν τα μέρη του σύμπαντος, ο << πρώτος >> δαίμονας.

                                                                                Λ. Δροσιά Στ τάξη

Περιήγηση στη Λίμνη Βόλβη

Ο Φορέας των Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης κάθε χρόνο πραγματοποιεί δωρεάν προγράμματα ,ώστε οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με το περιβάλλον της περιοχής μας.
Φέτος επισκεφτήκαμε τη λίμνη Βόλβη στην Απολλωνία καθώς και στην περιοχή της Μαδύτου,εκεί παρατηρήσαμε την πανίδα του υγροβιότοπου,καταγράψαμε παρατηρήσεις και περιηγηθήκαμε στο χώρο της λίμνης.
Επίσης φέτος  ο φορέας είχε και ποδήλατα έτσι κάναμε και βόλτα με τα ποδήλατα στην Απολλωνία όπου είδαμε τα παλιά λουτρά καθώς και το Βήμα του Αποστόλου Παύλου.


Σας συνιστούμε να πραγματοποιήσετε οπωσδήποτε το πρόγραμμα του Φορέα Λιμνών υπό την αιγίδα του Υπουργείου περιβάλλοντος.






Οι μαθητές παρατηρούν με το τηλεσκόπιο
και οι υπόλοιποι καταγράφουν τις παρατηρήσεις τους.











Εδώ στο χώρο του Φορέα παρακολουθούν με αφοσίωση την κυρία Γεωργία
 που τους μιλάει για τις αλλαγές της περιχής στο πέρας των χρόνων.








                              Οι μαθητές της Στ τάξης