Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Παγκόσμια μέρα Σύνδρομου Down

                     Η Παγκόσμια μέρα ,για το Σύνδρομο Down καθιερώθηκε το 2006.
 Η πρώτη παρατήρηση του συνδρόμου έγινε το 1866 από τον Άγγλο γιατρό John Hangdon Down.Ο Άγγλος γιατρός παρατήρησε ότι μερικά νεογνά που γεννιούνται έχουν εξωτερική όψη παρόμοια με αυτών των Μογγόλων ,από όπου προήλθε και η ονομασία μογγολισμός,που στις μέρες μας έχει εγκαταλειφθεί. Αυτά τα παιδιά αντιμετωπίζουν νοητική υστέρηση και μαθησιακή δυσκολία,ενώ είναι επιρρεπή σε μια σειρά από ασθένειες.
  Η Παγκόσμια μέρα Συνδρόμου Down γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου.


                      Αθανασία Στ΄

Συνέντευξη με τη Νέα μας Σχολική Σύμβουλο Αθηνά Καλλαρά

Πρόσφατα  το σχολείο μας επισκέφτηκε η  νέα μας Σχολική  Σύμβουλος Κ.Αθηνά Καλλαρά,η έκτη τάξη βρήκε την ευκαιρία να ΄κάνει κάποιες ερωτήσεις ,έτσι να  πάρει μια συνέντευξη .Είμαστε πολύ χαρούμενοι που απάντησε στις ερωτήσεις μας και αφιέρωσε χρόνο για την τάξη μας .Η εμπειρία μας μαζί της ήταν πολύ ευχάριστη.Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Αθηνά.

Ποιος ο ρόλος σας ,τι ακριβώς κάνετε σα σχολικός σύμβουλος;

Σύμβουλος: Είμαι σχολική σύμβουλος στην 22η Σχολική   Περιφέρεια η οποία περιλαμβάνει σχολεία από το Δρυμό μέχρι την Ασπροβάλτα.Ο ρόλος μου είναι καθοδηγητικός,έχει σα σκοπό να καθοδηγεί και να υποστηρίζει το εκπαιδευτικό έργο του δασκάλου,προγραμματίζω επιμορφωτικές συναντήσεις με διάφορα θέματα όπως επιθετικότητα,ενσωμάτωση Η/Υ στα μαθήματα ,προγράμματα ,λογισμικά στην εκπαιδευτική διαδικασία ,χρήση των ΤΠΕ και άλλα.


Είχατε από μικρή όνειρο να γίνετε δασκάλα;

Σύμβουλος:Δασκάλα αποφάσισα να γίνω όταν ήμουν στο Γυμνάσιο,Σχολική Σύμβουλος δε σκέφτηκα να γίνω από την αρχή της καριέρας μου μου προέκυψε αργότερα, οι σπουδές μου με οδήγησαν σε αυτή τη θέση.

Ποιο άλλο επάγγελμα θα σας άρεσε να κάνετε;

Σύμβουλος: Δε μπορώ να σκεφτώ κάποιο άλλο επάγγελμα που θα μου άρεσε.



Είναι δύσκολο να είσαι Σχολική Σύμβουλος;

Σύμβουλος:Όταν κάτι σου αρέσει πολύ δε σου φαίνεται δύσκολο ακόμα κι αν έχει δυσκολίες παλεύω γι αυτό που μου αρέσει .Έτσι  και η πιο μεγάλη δυσκολία σου φαίνεται εύκολη .

Ποια τα προσόντα που πρέπει να έχει κάποιος για να γίνει σχολικός Σύμβουλος ;


Σύμβουλος:Χρειάζονται χρόνια υπηρεσίας,επιπλέον σπουδές στο αντικείμενο του δασκάλου ,συγγραφικό έργο ,επιστημονικά άρθρα ,συγγραφή βιβλίων,παραμυθιών κ.άλλα


Ποιες οι εντυπώσεις από τα σχολεία που επισκεφτήκατε και ποιες από το δικό μας;

Σύμβουλος:Με τα σχολεία που είχα μια πρώτη γνωριμία γιατί είμαι καινούρια είχα θετικές εμπειρίες από όλα τα σχολεία.

Σας άρεσε η Σχολική μας εφημερίδα ;

Σύμβουλος:Μου άρεσε πολύ γιατί σας βοηθάει στην παραγωγή λόγου,στην αναζήτηση πληροφοριών ,στην επικοινωνία,στη συνεργασία,ψάχνετε από πηγές και επεξεργάζεστε την πληροφορία κ.άλλα.

Τι σας εντυπωσιάζει σε αυτή τη δουλειά;

Σύμβουλος:Ο χώρος του σχολείου,οι άνθρωποι ,τα παιδιά,οι σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ τους , η επικοινωνία όλων για το κοινό καλό όλων,η επικοινωνία παιδιών -δασκάλων.