Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ

Σήμερα, τελευταία μέρα των μαθημάτων, ήταν μία ιδιαίτερη μέρα για εμάς, τους μαθητές της έκτης τάξης. Σήμερα για εμάς κλείνει ένας όμορφος κύκλος και θα ανοίξει ένας καινούριος. Έτσι λοιπόν, οργανώσαμε μία μικρή γιορτή για να αποχαιρετίσουμε τους συμμαθητές και τους δασκάλους μας. Εδώ και αρκετό καιρό, ετοιμάζαμε μόνοι μας ένα μικρό σκετς στο οποίο διακωμωδούσαμε τους δασκάλους και το παρουσιάμε σήμερα. Στη συνέχεια, ο Σύλλογος Γονέων μας μοίρασε τα αναμνηστικά μας και οι δασκάλες μας μας έδωσαν τα απολυτήρια μας.
Όλοι εμείς, οι μαθητές του σχολείου μας καθώς και όλοι οι εκπαιδευτικοί σας ευχόμαστε ολόψυχα καλό καλοκαίρι !!!



ΟΙ ΝΟΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΧΑΝΟΧΩΡΑΣ

Κάθε μέρα στην κουζίνα γίνεται πόλεμος ανάμεσα στα λαχανικά και στα αλλαντικά. Η Ζωή και ο Χάρης δεν ακούνε τις συμβουλές της μαμάς τους, που μάταια προσπαθεί να τα πείσει για την αξία της Μεσογειακής διατροφής. Τότε αναλαμβάνει δράση η νεράιδα των λαχανικών, η Λαχανούλα. Μαζί με τους φίλους της, τα Όσπρια και τα Λαχανικά θα πείσουν τα παιδιά πως η καλή ζωή προυποθέτει υγειινή διατροφή!



ΔΟΝΑ..... ΤΕΡΗΔΟΝΑ



Τα παιδιά της Δ΄δημοτικού, στα πλαίσια του προγράμματος της Αγωγής Υγείας, μας παρουσίασαν την θεατρική παράσταση << Δόνα...... Τερηδόνα>> η οποία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά .Η Δόνα Τερηδόνα, μια πεντάμορφη αρχόντισσα, έχει το πιο γλυκό και φωτεινό χαμόγελο του κόσμου. Όσο όμως γλυκό και φωτεινό είναι το χαμόγελό της, τόσο σκοτεινή και μοχθηρή είναι η ψυχή της. Έτσι, λοιπόν, όταν μια μέρα ο πιστός της καθρέφτης την πληροφορεί ότι ένα κοριτσάκι που το λένε Λουκία έχει ένα χαμόγελο ακόμα πιο όμορφο από το δικό της, αποφασίζει να βάλει σε εφαρμογή ένα ύπουλο σχέδιο για να της καταστρέψει τα δόντια. Ανοίγει ένα ζαχαροπλαστείο απέναντι από το σπίτι της και περιμένει τη Λουκία να πέσει στην παγίδα. Θα πετύχουν τα υποχθόνια σχέδια της Δόνας Τερηδόνας; Θα μπορέσει η μικρή Λουκία να αντισταθεί στον αβάσταχτο πειρασμό του χορού των γλειφιτζουριών, των λουκουμάδων και της υπέροχης γαμήλιας δεκαώροφης τούρτας;
 Τα παιδιά αλλά και οι δασκάλες τους  έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια!