Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟΚΡΙΕΣ

Καλώς το τρελό καρναβάλι!
Εμείς τα παιδιά της Στ΄τάξης κάναμε βενετσιάνικες μάσκες. Τις φτιάξαμε με καλούπια και γύψο και αφού στέγνωσαν, τις βάψαμε με χρώματα. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ όμορφο, σαν μικρή πολιτεία μασκαράδων!
Θοδωρής Αρβανιτίδης.







ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ








Στις 25-2-2014 το σχολείο μας παρέμεινε κλειστό για τους μαθητές μας, όχι όμως για τους εκπαιδευτικούς. Μετά από άδεια που εξασφάλισε η σχολική σύμβουλος της 22ης περιφέρειας κ. Αθηνά Καλλαρά και μαζί με τους εκπαιδευτικούς του δημ. σχολείου Αγ. Βασιλείου παρακολουθήσαμε και συμετείχαμε στο σεμινάριο που έλαβε χώρα στο σχολείο μας, με θέμα "ενδυνάμωση ομάδας-η αξιοποίηση των ομάδων ως εργαλείο κοινωνικής ανάπτυξης και μάθησης".
Το σεμινάριο έγινε σε συνεργασία με την ¨πυξίδα". Ήταν καταπληκτική εμπειρία και πιστεύουμε ότι φύγαμε πιο έμπειροι και σίγουροι να εφαρμόσουμε στην τάξη καινούριες μεθόδους, δραστηριότητες σχετικά με την ομάδα. Και επειδή οι βιωματικές δραστηριότητες μας βοηθούν να εκφραστούμε με διάφορους τρόπους, δείτε μας.




AΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

Στις 20-2-2014 στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος "παραμύθι" μετά από πρόσκληση, επισκέφτηκαν την Α΄τάξη η κ. Βαρύτιμη με τη συνεργάτιδά της που παίζει φλάουτο και αφηγήθηκαν 2 παραμύθια καταπληκτικά. Το πρώτο με τίτλο "ο πύργος της μύγας" και το δεύτερο "τα παιχνίδια του Φλεβάρη". Τα πρωτάκια πέρασαν πολύ ωραία, συμμετείχαν, απαντούσαν σε ερωτήσεις, τραγούδησαν και χόρεψαν.