Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Ο Εγωιστής Γίγαντας

O ποιητής δραματουργός μυθιστοριογράφος και κριτικός Όσκαρ  Φινγκάλ Ο΄ Φλάιερτι Γουίλς    Ουάιλντ γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 1854 στο Δουβλίνο.
 
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του το 1878 ,εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο. Αφιέρωσε τη ζωή του στην αναζήτηση του ωραίου και του παράδοξου.Γρήγορα γνώρισε το θαυμασμό της λονδρέζικης αριστοκρατίας,που τον παρακολουθούσε και τον μιμούνταν ως πρότυπο!Όλοι επαναλάμβαναν τις πνευματώδης φράσεις του,αγόραζαν πολύτιμες πέτρες  και κοιτούσαν με υπεροψία τη ζωή όμοια με αυτόν.Η λογοτεχνική του δόξα έφτασε στο αποκορύφωμα με το μοναδικό του μυθιστόρημα "Το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέυ".Η λαμπρή του σταδιοδρομία διακόπτεται το 1895 καταδικάζεται σε καταναγκαστικά έργα για δύο χρόνια.Αποφυλακίζεται το 1897 και ζει στο Παρίσι μέχρι το θάνατό του πάμφτωχος και εγκαταλειμμένος.


Ο μαθητής της Γ'τάξης μας παρουσίασε μια ωραία εργασία
στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας για τον Όσκαρ Ουάιλντ

Αποκριατικός Χορός

Για μας τα παιδιά είναι η αγαπημένη μας γιορτή
χορός,τραγούδι ,κέφι πολύ ,παρέα με τους φίλους μας
 μασκάρεμα,διασκέδαση,σαρπαντίνες ,κλόουν
Θα περάσουμε τέλεια..........


Το χορό διοργανώνει ο Σύλλογος Γονεών,
 μας υπόσχεται κλόουν και πολλές εκπλήξεις,βάζουμε το χαμόγελο μας και τρέχουμε..          Χριστίνα Στ΄ Τάξη
                 Aποκρεώ


Ονομάζεται η αποχή από κρέας και η τρίτη Κυριακή του Τριωδίου.Σύμφωνα με την παράδοση είναι η τελευταία μέρα που επιτρέπεται να φάνε οι πιστοί κρέας μέχρι την ημέρα του Πάσχα.
Αυτό γίνεται ως προετοιμασία για τη Σαρακοστή που ακολουθεί.Σε πολλά μέρη το τελευταίο γεύμα που μαγειρεύουν οι νοικοκυρές είναι κόκκορας με ρύζι.

  Καλό είναι να κρατάμε
 τις παραδόσεις ,αποφύγεται το κρέας για λίγο   κάνει καλό....


              Χριστίνα Στ'


.