Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

η οδήγηση δεν είναι παίξε γέλασε....


Παιδί – οδηγός
Εφόσον το παιδί ξεκινήσει να κινείται στις οδικές αρτηρίες με ποδήλατο ή άλλο μέσο (π.χ. πατίνι) είναι απαραίτητο να έχει βασικές γνώσεις του ΚΟΚ. Προφανώς, η χρήση σωστού κράνους είναι επιβεβλημένη, όπως επίσης και η χρήση προστατευτικών αγκώνα και γονάτων, ανακλαστικών λωρίδων στα ρούχα και σωστού φωτισμού στο ποδήλατο. Απαραίτητος, επίσης, είναι ο συχνός έλεγχος (από την πλευρά των γονιών) της κατάστασης των ελαστικών και των φρένων.
Το ξέρετε ότι...
Κάθε χρόνο σκοτώνονται 2.500 άτομα από τροχαία ατυχήματα, ενώ 4.000 τραυματίζονται βαριά και 30.000 ελαφρά! Το 1/3 αυτών είναι παιδιά!


 Στα πλαίσια της γλώσσας οι μαθητές της Δ τάξης παρακολούθησαν βιντεάκια για τη σωστή συμπεριφορά στους δρόμου, συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας και ως αξιολόγηση τους ζητήθηκε να κατασκευάσουν το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, με σήματα που ζωγράφισαν οι ίδιοι!!! Γιατί απλά για να αφομιώσεις κάτι, πρέπει να ασχοληθείς, να σχολιάσεις και γενικότερα, να εμπλακείς σε αυτό ενεργά!

Η δασκάλα της τάξης

Αποταμίευση...

    Στις 31 Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης και καθιερώθηκε στις 31 Οκτωβρίου 1924 στο Μιλάνο. Από τότε ως τώρα συνεχίζεται. Το να αποταμιεύουμε χρήματα για καλούς σκοπούςστη ζωή μας είναι το πιο σωστό. Η αποταμίευση είναι όταν φυλάμε κάποια λεφτά, τρόφιμα, ρούχα και ότι άλλο θέλουμε. Αποταμιεύουμε διάφορα πράγματα για να μπορούμε να έχουμε μια οικονομική άνεση, για κάποιο πρόβλημα που μπορεί να έχουμε με την υγεία μας, για κάποια κάλυψη ανάγκης π.χ οι γονείς που θέλουν να μορφώσουν τα παιδιά τους και αποταμιεύουν χρήματα γιατις σπουδές τους. Η σπάτάλη των χρημάτων είναι κάτι το οποίο δεν είναι σωστό για έναν άνθρωπο επειδή όταν σπαταλάμε πολλά χρήματα και κάποια στιγμή τα χρειαστούμε δε θα μπορούμε να τα έχουμε. Αποταμιεύουμε για να έχουμε! 
Οι μαθητές της Δ τάξης του σχολείου μας,στα πλαίσια της παραγωγής γραπτού λόγου αλλά και της παγκόσμια μέρας αποταμίευσης, ζωγράφισαν κόμικ με θέμα την αποταμίευση! Εφτιαξαν μικρές ιστοριούλες με κουμπαράδες αλλα και με κλέφτες...
 Η δασκάλα της τάξης