Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Τα τυρόψωμα της Γ΄ τάξης.

 Νομίζω πως από αυτή την τάξη θα βγάλουμε πολλούς σεφ. Μπράβο παιδιά!!!




Διατροφή και άθληση

 Την Τρίτη 13-5-2014 το πρωί ήρθαν στο σχολείο τα κορίτσια από το Αγλαία Κυριακού και έκαναν τις τελικές μετρήσεις για το πρόγραμμα Αγωγής υγείας που εκπονούν 4 τάξεις του σχολείου. Το πρόγραμμα είχε μεγάλη επιτυχία γιατί τα παιδιά έβαλαν στη διατροφή τους τροφές που τους δυναμώνουν σωματικά και πνευματικά, παίζουν στην αυλή τα παιχνίδια που οι ίδιοι σχεδίασαν και χρωμάτισαν, μαγείρεψαν, έψησαν και δραστηριοποιήθηκαν καλλιτεχνικά με ζωγραφική και  κολάζ. Ευχαριστούμε τα κορίτσια του Α. Κυριακού για την βοήθειά τους.


Ασφαλής χρήση του διαδικτύου.

 Την Τρίτη 13-5-2014 μετά από πρόσκληση του σχολείου και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, ήρθαν στο σχολείο μας 2 ψυχολόγοι και κοινωνιολόγος της Πυξίδας και μίλησαν για τους κινδύνους του διαδικτύου και πως μπορούμε ως γονείς να προστατέψουμε τα παιδιά. Έγινε συζήτηση, απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα, αλλά η προσέλευση των γονέων δυστυχώς δεν ήταν μεγάλη.


ΣΧΗΜΑΤΟΠΟΙΉΜΑΤΑ

 Στο μάθημα της γλώσσας της Γ΄ τάξης είναι το μάθημα" γειά σου χαρά σου βενετιά" και το σχηματοποίημα της Κούγιαλη. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ, που αποφάσισαν να δημιουργήσουν τα δικά τους σχηματοποιήματα και το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό! δείτε και μόνοι σας.





ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ Δ΄ 1 ΤΑΞΗ

 Η Δ1 τάξη στο πρόγραμμα της φιλαναγνωσίας επεξεργάστηκαν το βιβλίο της Βούλας Μάστορη," ένα γεμάτο μέλια χεράκι'. Μία δραστηριότητα ήταν ζωγραφιά της γιαγιάς και του παππού και δίπλα έγραψαν τα εξωτερικά χαρακτηριστικά και στοιχεία της προσωπικότητάς τους.






 Άλλη δραστηριότητα ήταν διαφορετικό εξώφυλλο και διαφορετικός τίτλος του βιβλίου.


ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΜΑ

 Οι μαθητές της Γ΄ τάξης με την κυρία τους έφτιαξαν καταπληκτικά κοσμήματα, τα οποία χάρισαν στις μανούλες τους για τη γιορτή της μητέρας. Μπράβο! είναι καταπληκτικά.