Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Δραστηριότητες Α' τάξη


Το σπιτάκι της Α΄τάξης
  Κατασκευές Α' Τάξη

Τα πρωτάκια του σχολείου μας με οδηγό τη δασκάλα τους Ελένη Παππά μας έδειξαν τις υπέροχες κατασκευές τους.Ένα αλλιώτικο σπιτάκι  κατασκευασμένο με πολύ μεράκι,όπου οι μικροί μαθητές απολαμβάνουν ώρες δημιουργικής απασχόλησης.

 Ζωγραφιές διακοσμούν όλο το τμήμα,βρισκόμαστε σε ένα παραγματικό πανυγήρι χρωμάτων ,γεμάτο καταιγισμό ιδεών από τους μικρούς δημιουργούς. Μαθαίνω τα σχήματα ,φτιάχνοντας υπέροχους ανθρωπάκους.

 Πίνακες γεμάτοι από τα πρώτα κείμενα,
 μπράβο πρωτάκια .

Και φυσικά οι μικροί μαθητές έχουν γράψει τα
πρώτα τους κείμενα καθότι μάθανε και να αποτυπώνουν τη σκέψη τους στο χαρτί,η φαντασία καλπάζει και η ευκολία στη γραφή ,οδηγεί σε υπέροχα αποτελεσμάτα,γεμάτα ικανοποίηση από όλους.








                                                Το Παράξενο Ταξίδι της Συννεφένιας
  Μια φορά κι ένα καιρό ζούσε σε ένα παλάτι ο βασιλιάς Φωτιάς με τη γυναίκα του, τη Συννεφένια και τη κόρη του Χιονένια. Κάθε μέρα κλείδωνε την πόρτα με ένα βαρύ ξύλο.
 Μια μέρα ξέχασε όμως να κλειδώσει και τότε ο Άνεμος φύσηξε δυνατά και άρπαξε τη Συννεφένια..
Στο ταξίδι τους η Συννεφένια έριχνε χίλια δάκρυα μεταξένια.
  Ο βασιλιάς   Φωτιάς ήταν πολύ λυπημένος και την έψαξε παντού,σε ανατολή και δύση.
 Η κόρη της η Χιονένια,κάθε φορά που έβρεχε κοίταζε τα σύννεφα και χαμογελούσε γιατί κατάλαβε ότι η βροχή ήταν τα δάκρυα της μητέρας της.         
  Μια μέρα η χιονένια παρακάλεσε τον άνεμο να την πάρει στον ουρανό με την μητέρα της. Φύσηξε δυνατά ο άνεμος και την πήρε στον ουρανό και την πήγε στην μητέρα της. Όταν κλαίει η Συννεφένια βρέχει και όταν κλαίει η Χιονένια χιονίζει.