Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Εκδρομή στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού

Ορθώνεται επιβλητικό στο κέντρο του νομού Δράμας. Ένα από τα ψηλότερα βουνά της χώρας, γνωστό από την αρχαιότητα. Το βουνό συγκροτείται από ένα σύμπλεγμα τριών όγκων: το βορειοδυτικό με ψηλότερη κορυφή το "Αγιο Πνεύμα" και υψόμετρο 1629 μ., το νοτιοδυτικό με ψηλότερη κορυφή τον "Αγιο Παύλο" στα 1768 μ. και στο ανατολικό με ψηλότερη κορφή τον "Προφήτη Ηλία" στα 2232 μ. που περιβάλλεται και από τις κορυφές "Βάρδενα" και "Χιονότρυπα". Λίγο πριν από τον οικισμό Βώλακα συναντούμε τη διασταύρωση προς το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού.

Κάπως έτσι απολαυσαμε κι εμείς το Σκι  μας.



Αφήνουμε τα μάτια μας να απολαύσουν τις πλαγιές του Φαλακρού και  στον ορίζοντα φαίνονται  τα απέναντι βουνά, ενώ μπροστά μας λιβάδια και βοσκοτόπια μάς υποχρεώνουν σε μια σύντομη στάση. Λίγο πιο πάνω, στο οροπέδιο του Αγίου Πνεύματος και σε απόσταση 12 χλμ. από το Βώλακα, οι λάτρες των χειμερινών σπορ θα χαρούν τη φυσική πίστα του χιονοδρομικού κέντρου, σε υψόμετρο 1745 μ. Η πίστα του κέντρου διαθέτει διαδρομές όλων των επιπέδων δυσκολίας και είναι κατάλληλη τόσο για αρχάριους όσο και για αθλητές.Για μας η παιδική πίστα ήταν τέλεια!!


Για τους λάτρες των νέων σπορ στο χιόνι,   όπως είμαστε εμείς χρησιμοποιήσαμε το  "snow board", ενώ λειτουργεί ειδική πίστα για όσους αγαπούν την οδήγηση στο χιόνι με "skidoo". Στις εγκαταστάσεις του κέντρου ο επισκέπτης θα αναζητήσει εξοπλισμό για τα σπορ και θα πάρει μαθήματα από έμπειρους εκπαιδευτές. Θα απολαύσει ακόμη μια βόλτα στο χιόνι  με θέα την τεχνητή λίμνη του Νέστου και τις κορυφές της Ροδόπης, και θα χαλαρώσει στο καφέ και στο εστιατόριο. Η περιοχή προσφέρεται για εξορμήσεις πάνω στα χαραγμένα μονοπάτια, σ' όλη τη διάρκεια του έτους, σε έδαφος που έχει μεγάλη κλίση και απαιτεί οπωσδήποτε καλή φυσική κατάσταση. Το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει δωμάτια για διανυκτέρευση και άνετους χώρους στάθμευσης για 800 αυτοκίνητα.
                                                                                     Ομάδα μαθητών Στ Τάξης Οι Σκιερ
                                                                                 Γιάννης Δ.,Κώστας Γκ.,ΔημήτρηςΓ.





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μπραβο σκιερ πολυ ωραιο