Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

Τσάρλι Τσάπλιν

       << Με αφορμή ενός μαθήματος της γλώσσας,σκέφτηκα να σας αναφέρω μερικές πληροφορίες για τον γνωστό, ''κωμικό'' ηθοποιό Τσάρλι Τσάπλιν.Οι πληροφορίες που έμαθα μου άρεσαν και για αυτό σκέφτηκα, να τις μοιραστώ μαζί σας!>>    Ο Τσαρλς Σπένσερ Τσάπλιν γεννήθηκε στις 16 Απριλίου του 1889 στο Λονδίνο. Οι γονείς του, Τσαρλς Τσάπλιν και Χάνα Χάριετ Πέντλιγκχαμ Χιλ ήταν καλλιτέχνες του μιούζικ χολ. Ο πατέρας του ήταν αλκοολικός και ένα χρόνο μετά τη γέννηση του Τσάρλι εγκατέλειψε τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά, τον Τσάρλι και τον μεγαλύτερο αδερφό του, Σίντνεϊ, που είχε γεννηθεί εκτός γάμου. Λίγο αργότερα η Χάνα εμφάνισε προβλήματα υγείας, εγκατέλειψε την καριέρα της και άρχισε να δουλεύει ως ράφτρα. Καθώς δεν είχε αρκετά χρήματα και ο πρώην σύζυγος της σπάνια τους βοηθούσε οικονομικά, αναγκάστηκε να ζήσει με τα παιδιά της σε διάφορα διαμερίσματα υπό άθλιες συνθήκες.
    Βγήκε για πρώτη φορά στη σκηνή στην ηλικία των πέντε ετών, όταν ακόμα η μητέρα του δεν είχε εγκαταλείψει την καριέρα της, για να την αντικαταστήσει ένα βράδυ που ήταν άρρωστη, εκτελώντας με κωμικό τρόπο ένα τραγούδι-σουξέ μέσα σε καταιγισμό χειροκροτημάτων.
    To φθινόπωρο του 1910 ο Τσάρλι (σε ηλικία 21 χρονών), ταξίδεψε με τον θίασο στην Αμερική. Στα τέλη της επόμενης χρονιάς επέστρεψε στην Αγγλία και αφού μετέφερε την μητέρα του σε καλύτερο ίδρυμα, ξαναέφυγε με τον ίδιο θίασο για την Αμερική όπου παρέμεινε πολλά χρόνια..


                                                                    Αθανασία Γ. Στ Τάξη 

1 σχόλιο:

lampros lampinos είπε...

απίθανα μολύβια μου...Είναι

απίθανος καλλιτέχνης ο Τσάρλυ Τσάπλιν, ο δικός μας Σαρλώ!