Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012

Οσέλοτος

                                                                       ΟΣΈΛΟΤΟΣ
Επιστημονική ονομασία: felis pardalis
Μήκος σώματος:50-100 εκατοστά
Μήκος ουράς: 30-45 εκατοστά
 Βάρος:12-16 κιλά
Συνήθειες:σαρκοφάγο,μοναχικό,νυκτόβιο ζώο
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:ικανότατος αναρριχητής
Πού ζει:στα λιβάδια,τους βάλτους και τα δάση του Μεξικού και της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής.
Κατάσταση:κάποτε κυνηγούσαν τον οσελότο για τη γούνα του,σήμερα όμως είναι προστατευόμενο είδος και ο αριθμός των μελών του είδους του έχει αυξηθεί.
Τι τρώει:τρωκτικά,πουλιά,σαύρες,ψάρια,νυχτερίδες,μικρούς πιθήκους,χελώνες,αρμαντίλο και μυρμηγκοφάγους.
Χαρακτηριστικά:μαύρες ραβδώσεις,μαύρες κηλίδες στις πατούσες,μαύρες βούλες στη ράχη,κοντό τρίχωμα απαλό σαν βελούδο.

                                                                                                             Χριστίνα Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: