Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ-ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΙ
Οι τάξεις Β΄, Γ΄, Ε΄,  και Στ΄ εκπονούν πρόγραμμα Αγωγής υγείας σε συνεργασία με το νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού. Το πρόγραμμα ξεκίνησε από πέρυσι αλλά η συμμετοχή μας ήταν ελάχιστη γιατί βασιζόταν κυρίως σε μετρήσεις.
Φέτος όμως το πρόγραμμα το υλοποιούμε εμείς με τους δασκάλους μας και απ' το Αγ. Κυριακού έχουμε τη βοήθειά τους. Λίγα λόγια για το πρόγραμμα.
 Όπως είδατε από τον τίτλο,είναι συνδυασμός διατροφής και άθλησης. Και φυσικά ξεκινάμε με το πρωινό που είναι το βασικό γεύμα της ημέρας κυρίως για μας που χρειαζόμαστε ενέργεια μυαλού και σώματος.
Το πρωινό μας καλό είναι να περιλαμβάνει κάτι από τις 3 ομάδες: γαλακτοκομικά- δημητριακά-φρούτα. Για ένα μήνα κάθε πρωί στο σχολείο τρώμε το φρούτο μας παρεούλα και παρουσιάζουμε κάτι σχετικό .Δύο μέρες πήραμε το πρωινό μας στο σχολείο πάνω στα πλάσουν που μας χάρισε το Αγ. Κυριακού.
 Ήταν σωστή γιορτή. Όλοι δείχνουμε τι φέραμε και δοκιμάζαμε απ' όλα.
Τον επόμενο μήνα θα συνεχίσουμε με το δεκατιανό, αλλά γι΄αυτό θα τα  πούμε αργότερα.
Προς το παρόν είμαστε ενθουσιασμένοι με το πρωινό και ελπίζουμε κι εσείς να απολαμβάνεται το πρωινό σας όσο εμείς.
Μετά 15 μέρες που ξεκίνησε το πρόγραμμα ήρθαν απ΄το Αγ. Κυριακού η κ. Άννα και η κ. Δήμητρα και σχεδιάσαμε και χρωματίσαμε παιχνίδια στην αυλή.
 Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό. Η άθληση είναι το άλλο μέρος του προγράμματος. Η αυλή μας γέμισε χρώματα και ακόμα δεν τελειώσαμε. Έτσι στα διαλείμματα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε όποτε και όσο  θέλουμε. Επίσης οργανώνουμε αγώνες ανάμεσα στις τάξεις.
Ωραία περνάμε!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: