Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014                           Η λίμνη Βόλβη                                
Στο Ολοήμερο Σχολείο Νέας Απολλωνίας υλοποιήσαμε ένα πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο:  « Το οικοσύστημα της λίμνης Βόλβης »
 Η σύλληψη της ιδέας για το περιβαλλοντικό πρόγραμμα για τη λίμνη Βόλβη προέκυψε από την απεικόνιση της λίμνης, του περιβάλλοντα χώρου και του βυθού με πινέλα σε χαρτί του μέτρου σε συνδυασμό με  κολάζ. Το πρόγραμμα αυτό μας βοήθησε, καθώς:
·          Γνωρίσαμε  ψάρια, ζώα και πουλιά της λίμνης.
·          Περιεργαστήκαμε το έντυπο υλικό του Φορέα Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας και Βόλβης.
·         Συνεργαστήκαμε σε ομάδες και γράψαμε ένα κείμενο για τη λίμνη Βόλβη, αξιοποιώντας πληροφορίες από το διαδίκτυο,  τις οποίες βάλαμε σε ταμπλό.
·         Ετοιμάσαμε μια παρουσίαση Power Point με πουλιά και ψάρια της λίμνης με εικόνες και κείμενο και το παρουσιάσαμε σε γονείς στην τελική γιορτή του Ολοήμερου.
·         Κάναμε πανό με ζώα και ψάρια της λίμνης με σύνθημα: «Η λίμνη Βόλβη είναι υπέροχη, μοναδική και πρέπει να την προστατεύσουμε».
·         Γράψαμε ένα αστείο σκετσάκι για τη ζωή στο Ολοήμερο και το παρουσιάσαμε με μεγάλη χαρά στους γονείς μας!

 Ενθουσιαστήκαμε επιλέγοντας το ζώο της προτίμησής μας για να το παρουσιάσουμε  και η προσπάθεια γνωριμίας της λιμναίας πανίδας ήταν ευχάριστη και μας έκανε πιο ευαίσθητους  απέναντι στο σημαντικό θέμα της προστασίας τόσο των οργανισμών όσο και του γλυκού νερού. Το ταξίδι μας έφτασε στο τέλος!
Σας ευχόμαστε         Καλό καλοκαίρι!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: