Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Ανασκόπηση της χρονιάς 2014
Είμαστε η Στ’ δημοτικού. Ρίχνοντας τη ματιά μας στις αρχές του σχολικού έτους συνειδητοποιήσαμε ότι καταφέραμε πολλά πράγματα!
Την πρώτη μέρα στο σχολείο (12/9/2014), εκλέξαμε το 7/μελές συμβούλιο και θέσαμε κάποιους φιλόδοξους στόχους για όλη τη σχολική χρονιά. Το εκλεγμένο 7μελές συμβούλιο της  τάξης υποσχέθηκε να κάνει  ότι καλύτερο για να ικανοποιεί τα αιτήματά μας! Επίσης, αποφασίσαμε ότι με το ποσό  που θα μαζέψουμε από το ταμείο μας, θα κάνουμε πολλές αλλαγές. Ευχηθήκαμε να περάσουμε μια υπέροχη σχολική χρονιά!!!
Η πρώτη μας δράση ξεκίνησε νωρίς. Ετοιμάσαμε το δικό μας Χριστουγεννιάτικο μιούζικαλ με μεγάλη χαρά και καλή διάθεση! Μαγειρέψαμε το σενάριο, το μετατρέψαμε σε θεατρικό κείμενο, το ντύσαμε με μουσική και χορό. Οι πρόβες άρχισαν νωρίς έτσι ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Πράγματι, η παρουσίαση έγινε στις 22/12/2014  στο σχολείο μας! Οι εντυπώσεις και τα σχόλια ήταν ενθαρρυντικά για να συνεχίσουμε την προσπάθεια!
Το σενάριο : Μία παρέα 20 ατόμων, 9 κορίτσια και 11 αγόρια τσακώνονται για τα δώρα τους. Επικρατεί επιπολαιότητα και θυμός.  Είναι μέρες Χριστουγέννων και είναι χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα.   Πώς να σταματήσει η αντιπαράθεση και να έρθει η συμφιλίωση ξανά;  Τα παιδιά τελικά δημιούργησαν μία “γέφυρα” αγάπης, γιατί τα παιδιά ξέρουν να συγχωρούν! Και επειδή η αγάπη είναι γλυκιά, στο τέλος επιφυλάχτηκε μια γλυκιά έκπληξη για όλα τα παιδιά!
Στις 11 Δεκεμβρίου, «Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού» διοργανώσαμε μια τιμητική εκδήλωση και την παρουσιάσαμε στο σχολείο. Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, καθώς εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο στερούνται τα βασικά δικαιώματα, όπως στοιχειώδη εκπαίδευση, τροφή, περίθαλψη.
Στη συνέχεια, δημιουργήσαμε  ένα Χριστουγεννιάτικο παζάρι, με δικές μας χειροποίητες δημιουργίες, που λειτούργησε από τις 2 μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου. Όλη αυτή η διαδικασία έγινε με πολύ μεράκι, από όλα τα μέλη της.
Επίσης, γράψαμε τις δικές μας χριστουγεννιάτικες ιστορίες με φαντασία και όρεξη για να κατανοήσουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων!

Στα  πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής δημιουργήσαμε τροφικές πυραμίδες και αλυσίδες. Πιο συγκεκριμένα, κόψαμε από εφημερίδες και περιοδικά διάφορα ζώα, πουλιά και θηλαστικά σχηματίζοντας τροφικές πυραμίδες και τροφικές αλυσίδες! Για παράδειγμα, μία ομάδα, στη βάση έβαλε φυτά, στο επόμενο επίπεδο ακρίδες, πιο πάνω βατράχους, παραπάνω φίδια και στο τέλος μεγάλα πουλιά. Με αυτόν τον τρόπο εξασκηθήκαμε στην κατανόηση των τροφικών σχέσεων με έναν δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο!!!

Θα συνεχίσουμε, λοιπόν, με κέφι να ονειρευόμαστε και  να επινοούμε δράσεις!
                                                                                    Η Στ΄ τάξη!



Δεν υπάρχουν σχόλια: